24. januar 2011

Linfrøboller! :)

Etter tips fra min mor har jeg i dag bakt linfrøboller, som er lavkarbo, gluten- og melkefrie...perfekt for vårt kosthold! Oppskriften hadde hun sett i et ukeblad, men jeg husker desverre ikke hvilket det var...

Oppskriften er som følger, ca. 16 boller: 

200 gram solsikkefrø
200 gram linfrø
300 gram malte mandler
500 gram gulrøtter
revet skall og saft fra en sitron
6 egg
1 ss bjørkesøt
1/2 ts havsalt
1 ts malt kanel
1 ts malt allehånde
1 ts finhakket ingefærrot

Forvarm stekovnen til 160 grader.
Ha solsikkefrøene i blender eller kjøkkenmaskin, og mal dem fint. 
Gjenta med linfrø og mandler.Riv gulrøttene fint.
Ha alt i en bolle og tilsett egg, bjørkesøt og krydder. Rør godt sammen.
Form boller og stek disse i 35-40 minutter avhengig av størrelsen.


Nybakte med eggesalat på smakte dem nydelig! :)

Ønsker alle en fin ny uke!

6 kommentarer:

  1. Disse så kjempegode ut med så mange gode ingredienser!
    Gøy med nye oppskrifter :-)
    Har du en tips til en god kjøkkenmaskin? Jeg er på jakt etter en som kan male mandler o.l.

    SvarSlett
  2. Selv har jeg en Braaun foodprosessor, med 3 ulike boller...en til deig/visping av krem osv., en til å hakke is (denne bruker jeg også til mandler og frø/kjærner) og en til å hakke, raspe, blende osv. ... :) Veldig fornøyd med denne maskinen, og den har til nå dekket alle behovene vi har i forhold til matlaging...

    SvarSlett
  3. FOr en inspirasjonskilde du er :) Denne oppskriften kan jeg også bruke. Bjørkesøte får man kjøpt det på vanlig helsekost?
    Kan disse fryses tror du? Tusen takk for at du deler oppskirfter. :)

    SvarSlett
  4. Så hyggelig å få slike kommentarer! :) Takk!

    Bjørkesøt selger dem på helsekostbutikk ja... Ganske dyrt der pr. boks...vi kjøper på nettet gjennom www.pharmax.no ... Da kjøper vi store bokser med 800 gram i, det lønner seg om man bruker Bjørkesøt mye...
    Jeg har fryst mine boller, og så tar jeg opp og tiner så mange jeg skal ha pr. dag og tiner dem i mikroen... :)

    SvarSlett
  5. Det hørtes spennende ut med linfrøboller. Har selv laget grove brød uten hvetemel i dag med kesam og masse egg. De ble saftige og gode.
    Gleder meg til å nyte de i morgen tidlig.
    Klæmma fra me.

    SvarSlett
  6. Agathe: Er det lavkarbobrød du har laget? Vi spiser desverre ikke melkeprodukter, hadde det ikke vært for det skulle jeg gjerne prøvd di brødene dine, dem hørtes gode ut! :)

    SvarSlett