6. februar 2010

Putetrekk av gamle gardiner! :)

Jeg og min familie elsker å ha mange store og deilige puter i sofaen, og jeg liker å sette mitt personlige preg på dem, derfor syr jeg trekkene selv. Innerputene kjøper jeg bl.a. gjennom H&M, dem er fyllt med dun og er bare hærlige å synke ned i. :)

Trekkene på putene nedenfor har jeg sydd av gamle gardiner jeg har brukt tidligere (hvite), gardinlengde funnet i en salgskurv på KID (mønstrete hvite og lilla) og gardiner funnet på loppis (knallrosa).
På det siste trekket jeg sydde brukte jeg en blanding av alle gardinrestene nevnt ovenfor. Jeg klipte til remser av di forskjellige gardinene i ulike bredder og sydde dem sammen, og laget så bakstykket av to stoffdeler og laget en konvoluttåpning (som vil si at stoffdelene overlapper hverandre) så trekket enkelt kan tas av og på og vaskes ved behov. Jeg lager alltid konvoluttåpning på trekkene, da jeg synes det er det enkleste både å sy og når det er behov for å ta av trekkene for vask eller fornyelse.  


Det siste trekket jeg har sydd1 kommentar:

  1. Hei! Takk for koselig kommentar på bloggen min. Å hekle er ingen sak, kan jeg si nå, men jeg må jo innrømme at jeg syntes det var vanskelig i begynnelsen. Riktig utstyr er viktig, litt tykt garn og en litt stor heklekrok (som det som er brukt i vottemønsteret) synes jeg er bra når jeg skal lære bort. Også må man ikke gi opp!

    Guro

    SvarSlett