7. juni 2010

Sunne kaker uten sukker, melk og gluten! :)


Vi spiser som tidligere nevnt etter "Kjernesunn"-prinsippet, og det innebærer at vi ikke spiser sukker, melk og minst mulig gluten... Også når vi feirer bursdag, og jeg har lyst til å dele litt av vår bursdagsmeny med dere! :)
Denne gangen lagde jeg bl.a. to kaker med mandel- og nøttebunn...her kommer oppskriftene...

MANDEL-/NØTTEBUNN:

250 gram mandler (evt. hasselnøtter el.l.)
250 gram dadler uten sten
6 eggehviter
2 ts vaniljepulver

Mandler/nøtter, dadler og vaniljepulver har jeg sammen i foodprosessoren og kjører det til mandlene/nøttene er finhakket. Så skiller jeg eggehvitene fra plommen og pisker dem stive, og vender dem så inn i mandel-/dadel-massen og har det i en smurt bakepapirkledd springform som jeg har smurt med kokosolje. 

Steker den på 160 grader i forvarmet ovn i ca. 30 minutter. 


På toppen varierer jeg hva jeg bruker, denne gangen laget jeg to varianter:

1) Pisket krem av kremfløte (en liten utskeielse siden det ikke er alle som liker soyafløten vi ellers bruker) og deilige søte jordbær... Når jeg visper kremen bruker jeg Bjørkesøt istedenfor sukker og litt vaniljepulver.2) Sjokoladekrem av soyafløte og sukker- og melkefri sjokolade (kjøpes på helsekost eller vellassortert kolonialbutikk) med hakkede pistasjenøtter på toppen... Jeg varmer soyafløten opp til kokepunktet, tar kasserollen av platen og har i 200 gram sjokolade som jeg rører godt inn...da tykner den og jeg heller den over kaken og pynter til slutt med hakkede pistasjenøtter.


  
Vi drikker ikke brus, hverken til vanlig eller i bursdag, isteden drikker vi Eplemost...helt naturlig og sundt! :) 

4 kommentarer:

 1. Blir mektig imponert av deg Dorothea!!! Jeg har litt av hvert å lære av deg ser jeg!!! :) Gode klemmer fra Elisabeth!!!

  SvarSlett
 2. Ååå, nå fikk jeg lyst på kake her jeg sitter og skriver.... Tusen takk for tipset om hvor jeg kansje kan finne en slik benk jeg er på jakt etter. Tusen takk.....Tror nok jeg må prøve en av disse variantene.....

  SvarSlett
 3. Hei Dorthea! Dette såg virkelig RÅGODT ut!!! Nå inspirerte DU MEG til å bli flink å bake... kanskje i helgen?

  Fint å kunne inspirere deg til å ta frem kameraet. Jeg tar massevis med bilder -hver dag. I kveld syr jeg da..

  Klem Marianne

  SvarSlett
 4. Gøy å se at andre inspireres av det jeg brenner for...og man kan jo aldri kose seg for mye, spesielt ikke når det i tillegg gjør godt for kroppen...ikke sant?! ;)

  Kos dere med baking og nyt resultatet! :)

  SvarSlett