27. januar 2010

Forklekjole av ullpledd!

Et gammelt ullpledd som ikke lenger var i bruk og et mønster på en forklekjole som jeg forlenget litt i lengden...vips, en fin kjole til den ene jenta mi! :)

Pleddet har jeg tovet litt i vaskemaskin (en runde på 40 grader), dermed rakner ikke kantene på kjolen når jeg har klipt ut delene...det samme gjelder knapphullene hvor jeg bare klipte opp uten å sy rundt. Så sydde jeg på knappene (som jeg har klippet av en bukse som har havnet i stoffkurven min til senere bruk), og passet på at dem ble festet slik at lengden på skulderbåndene ble passe lange.
Ullpleddet jeg brukte hadde jeg klippet opp til mindre deler ved en tidligere anledning så jeg måtte sy sammen to deler for å få hele mønsteret til å passe, derfor sømmen midt forran. ;)  
Blomstene var noe jeg kjøpte i en restekurv for lenge siden, og var opprinnelig nåler, men nålefestene tok jeg bort og sydde heller fast hele blomstene med sytråd i matchende farge. Til slutt broderte jeg stilk og blader.

Selv den som ikke har symaskin eller føler at dem ikke er så veldig flinke til å sy kan få til denne kjolen, veldig lett og veldig rask å lage! :)
2 kommentarer:

  1. Heia Dorothea. Fantastisk konsept du har på bloggen:) Stå på:) Gleder meg til vi skal i 30 års dag:) Klem Kenneth

    SvarSlett
  2. Gratulerer med blogg Kine! Æ har venta på det!;-) Så koseli å vær på besøk hos dæ her om dagen! Blir spennende og følg bloggen :-)

    Klem fra Caroline

    SvarSlett