28. november 2010

Kokos- og dadelkonfekt! :)

Nå nærmer julen seg med stormskritt, og det er tid for julekos med noe godt å kose seg med...og disse er veldig populære hos oss! Kokos- og dadelkonfekt...med sjokolade på toppen... Dem på bildet er toppet med hvit sjokolade, men det er en sjeldenhet her i huset, vanligvis bruker jeg mørk sjokolade uten melk og sukker (Coop Hypermarked, Ica og Rema 1000 bl.a. fører disse) slik at alle tåler å spise dem... :)


KOKOS- DADELKONFEKT:

Ferske dadler uten sten


Kokos/kokosmel

Kanel

Mørk sjokolade (minst 70% kakao)

Hvit sjokolade eller hakkede nøtter el.l. til pynt

Bland sammen like deler dadler og kokos/kokosmel (jeg kjører det i foodprosessoren), og tilsett kanel. Sett konfektmassen kjølig. Rulles deretter ut og skjæres i små kvadrater eller rulles runde og trykkes litt flate alt ettersom hva man foretrekker. Sett kaldt igjen. Smelt den mørke sjokoladen og pensle den på konfekten. Pynt evt. med hakkede nøtter, mandler el.l., eller la sjokoladen stivne og pynt med smeltet hvit sjokolade! :) ... Evt kan du varier med å dekke dem med sjokolade med peppermyntesmak, appelsinsmak el.l. (disse fås også uten melk og sukker)... :)



2 kommentarer:

  1. Dette så da veldig godt ut :) Håper du har en fin adventshelg. HIlsen Merethe

    SvarSlett